In het leraardossier kunt u voor elke leraar losse observaties (notities) archiveren. Maak duidelijke afspraken over het observeren…screen12

 

Omdat Mijnschoolteam ook beschikbaar is via uw smartphone en tablet kunt u heel eenvoudig uw aantekeningen over de leraren kwijt. Wilt u uw opmerkingen voorzien van een foto of een filmpje? Dat is geen probleem. U noteert wat u kwijt wilt, maakt een foto of filmpje en slaat een en ander op in het dossier van de leraar.

screen1

 

U kunt een kijkwijzer inzetten op basis van de CAO-criteria of de inspectie-criteria; u kunt ook zeer eenvoudig een eigen kijkwijzer samenstellen. Lees meer over deze kijkwijzers…

In een notitie kunt u bijvoorbeeld aantekeningen maken die samenhangen met uw groepsbezoek, met uw flitsbezoek, met opmerkingen van ouders of leerlingen etc. Concreet: u gaat op flitsbezoek bij leraar. Met behulp van een notitie legt u kort uw bevindingen vast. Of u noteert welke reflectieve vraag u heeft gesteld. De notitie wordt automatisch voorzien van een datum, zodat u altijd kunt zien wat u wanneer aan welke leraar hebt gevraagd. U bouwt als het ware een leraardossier op.

Een aardige mogelijkheid is ook dat u met behulp van een notitie in het dossier van de leraar zaken kunt vastleggen die u waardeert, die u niet wilt vergeten (input voor het functioneringsgesprek). U bouwt zo aan een set met tips, suggesties, complimenten en aandachtspunten. Ook kunt u door middel van een kleur (rood of blauw) aan geven of het om een formele of informele opmerking gaat.

In de loop van het jaar ontstaat zo een dossier dat bestaat uit gescoorde kijkwijzers, losse opmerkingen, observaties, vragen en foto’s. U heeft alles overzichtelijk bij elkaar.  Aan het eind van het jaar (of eerder als dat nodig is) kunt u een print maken en het opgebouwde dossier gebruiken bij het doelstellingen-, voortgangs-, functionerings- en/of beoordelingsgesprek.