In het leraardossier kun je voor elke leraar losse observaties (notities) archiveren. Maak duidelijke afspraken over het observeren…screen12

 

Omdat Mijnschoolteam ook beschikbaar is via smartphone en tablet kun je eenvoudig jouw aantekeningen over de leraren kwijt. Wil je jouw opmerkingen voorzien van een foto of een filmpje? Dat is geen probleem. Je noteert wat je kwijt wilt, maakt een foto of filmpje en slaat een en ander op in het dossier van de leraar.

screen1

 

Je kunt een kijkwijzer inzetten op basis van de CAO-criteria of de inspectie-criteria; je kunt ook eenvoudig een eigen kijkwijzer samenstellen. Lees meer over deze kijkwijzers…

In een notitie kun je bijvoorbeeld aantekeningen maken die samenhangen met jouw groepsbezoek, met jouw flitsbezoek, met opmerkingen van ouders of leerlingen etc. Concreet: je gaat op flitsbezoek bij leraar. Met behulp van een notitie leg je kort jouw bevindingen vast. Of je noteert welke reflectieve vraag je hebt gesteld. De notitie wordt automatisch voorzien van een datum, zodat je altijd kunt zien wat je wanneer aan welke leraar hebt gevraagd. Je bouwt als het ware een leraardossier op.

Een aardige mogelijkheid is ook dat je met behulp van een notitie in het dossier van de leraar zaken kunt vastleggen die je waardeert, die je niet wilt vergeten (input voor het functioneringsgesprek). Je bouwt zo aan een set met tips, suggesties, complimenten en aandachtspunten. Ook kun je door middel van een kleur (rood of blauw) aan geven of het om een formele of informele opmerking gaat.

In de loop van het jaar ontstaat zo een dossier dat bestaat uit gescoorde kijkwijzers, losse opmerkingen, observaties, vragen en foto’s. Je hebt alles overzichtelijk bij elkaar.  Aan het eind van het jaar (of eerder als dat nodig is) kun je een print maken en het opgebouwde dossier gebruiken bij het doelstellingen-, voortgangs-, functionerings- en/of beoordelingsgesprek.